MOSES  *  EGYPTEN  *  SPAETH  

 

Symbolmættet udsmykning af søjler og tempelloft. Illstr. fra 1800-tallet i templet på Philae
ARKIV 5b-6
Bind 5's anmeldelser - supplement - 6. DEL
12:  Rune Engelbreth Larsen,  Humanisme.dk, 18/3-2005
13:  Ulla Runchel,  Forvandlingskuglen.dk, september 2004
14:  Erik Ansvang,  Aton-kulturrejser.dk, december 2005
15:  Det Kirkelige Internet,  Giraffen, marts 2004
16:  Bind 5's forskning inspirerer i Erling Haagensen's krimi, juni 2008
17:  Anu Kumar, Ph.D. in English Literature, moses-egypt news, 9.Oct.2011
a-l:  Referencer & anmeldelser, internet og presse
Site•map
< Forrige | Næste > 
Ove von Spaeth
Historie og videnskab:
Genopdagelse, indsigt, fornyelse

Klik - køb bogen her - direkte

 
12  INTRODUKTION, 18. MARTS 2005
- evt. praktisk at kunne læse teksten off-line
¤ Humanisme.dk, permanent tekst, pr. 18. marts 2005  -  introduktion:
En usædvanlig ressource af engagerede studier
Af  RUNE ENGELBRETH LARSEN, cand.mag i idéhistorie og religionsvidenskab
 

Med udgivelsen af femte bind i serien "Attentatet på Moses" er fembindsværket komplet.
          Anbefaling. Ove von Spaeths fembindsværk opsporer væsentlige egyptiske træk bag Moses-traditionen og dennes indflydelse på vigtige dele af den senere kulturhistorie. Bøgernes anliggende er en nyorienterende forskning om Moses i hans samtid, hvortil bl.a. hans status og tidsalder revurderes.
          Seriens fem bøger er en usædvanlig ressource af engagerede studier med basis i tværvidenskabelig kulturhistorisk forskning inden for bl.a. religionshistorie, antropologi, mytologistudier, egyptisk tradition, arkæologi og astronomisk dateringsmetode.

Rune Engelbreth Larsen, cand.mag i idéhistorie, red., - http://www.humanisme.dk/moses.php - (18.mar.2005)

 
Gardiner's A-1: se
 
13   INTRODUKTION, SEPTEMBER 2004
- evt. praktisk at kunne læse teksten off-line
¤ Forvandlingskuglen, Ulla Runchel portal, pr. 27. september 2004  -  info:
Frydes af begejstring
Af  ULLA RUNCHEL, fremtidsforsker, forfatter
 

OVE VON SPAETH, har lavet et MESTERVÆRK - hele 5 bøger om Moses, bøgerne jeg VARMT kan anbefale.
          Forfatteren fører os ind i en spændende og kompleks tidsrejse, der er så gennemført i form, ordvalg og reseach af gamle oldtidsskrifter, stjernekort og ældgamle papyrusruller og med masser af overraskende info, at det tager pusten fra én, mens man følger den "gyldne tråd" hele vejen igennem alle bøgerne lige indtil man har vendt sidste blad. En rejse ind i fortidens nutid - man kan ved disse bøger blive "begravet" i bevidstheden via det fortællende historiske panorama, som forfatteren guider os ind i. En fremlæggelse, der også gennemtrænger gådefulde mysterier, som får læserene til at frydes af begejstring.
          Ove von Spaeth fortryller os med en urgammel viden omskrevet i nutidigt sprog, så alle kan være med til at følge MOSES' forjættende rejse på flere planer for mange tusinde år siden. - Et mesterværk, der simplethen må læses, og med fordel og yderligere avance endda flere gange. 
          Egentligt ville det være en god ide at tage hele bogserien med ind i folkeskolen, da sproget er så gennemarbejdet og skrevet så præcist for umisforståeligt at klarlægge den større og ofte overrumplende sammenhæng, at fremtidens børn i deres pensum ville have stort udbytte af at læse stoffet og have godt af arbejde med sprogets betydning i formidlende praksis.
          Info om værket af Ove von Spaeth, uafhængig forsker, historiker og forfatter: www.moses-egypt.net
          - se bl.a også angående hans løsning af gåden om Egyptens ældste stjernekort: www.moses-egypt.net/stjernekort/senmut-files_oversigt_da.asp  

Ulla Runchel, forfatter, - www.forvandlingskuglen.webbyen.dk - (& - www.ulla-runchel.com)  -  (27.sep.2004)

 
Gardiner's A-1: se
 
14  INTRODUKTION, DECEMBER 2005
 
¤ Aton Kulturrejser, www.egyptenrejser, 16. december 2005  -  info:
Indføring i esoterisk egyptologi
- her baseret på Ove von Spaeths bøger
En overbygning til traditionel egyptologi.
Af  ERIK ANSVANG, forfatter, kursusleder og rejsearrangør
 

Foredragsserien "Egypten-guiden" kan anvendes som rejseguide i Egypten, til esoteriske studier og overbygning til traditionel egyptologi, til en indføring i esoterisk tankegang, symbolforståelse og tværvidenskabelig forskning.
          Der er 36 timers undervisning, der på ingen måder er en gentagelse af de informationer om det gamle Egypten, som alle og enhver kender, men en detaljeret og veldokumenteret esoterisk overbygning til den kendte egyptologi.

          Foredragsserien "EgyptenGuiden" med 38 foredrag findes både som CD-serie og i MP3-udgave samt på 10 Weekendkurser. - Der kan lyttes til den dybtgående instruktion før eller efter eller under (f.eks. med MP-3 afspiller) besøgene ved seværdighederne i Cairo, Abydos, Dendara, Luxor, Aswan, Abu Simbel og på Sinai.
         De følgende 5 (6) specielle foredrag (nummererede emner) er baseret direkte på Ove von Spaeths bogserie "Attentatet på Moses":

(30)  Kongebarnsritualet - Attentatet på Moses - 1
Hvem kender ikke historien om den lille nyfødte hebræiske Moses, der blev sat ud på Nilen i en lille kiste? Men episoden er ikke enestående. Scenen var et almindeligt kendt kultisk ritual.

(31)  Moses - jøde eller egypter? - Attentatet på Moses - 2
Ny forskning afslører, at Moses ikke var jøde men egypter. I perioden 600-400 f.Kr. ændrede navnlig Ezra informationerne om egypteren Moses, som herefter blev opfattet som jøde.

(32)  Attentatet - Attentatet på Moses - 3
Er Moses en historisk person eller en mytologisk figur? Forskerne kan ikke finde afgørende spor, og derfor har de afskaffet Moses. Men nyere tværvidenskabelig forskning kan fremlægge klare indicier på, at han utvivlsomt har levet.

(33)  Flugten fra Egypten - Attentatet på Moses - 4
Moses flygtede til Sinai, hvor han modtog indvielsen ved "den brændende tornebusk". Men inden fremkaldte han 10 plager over Egypten, som symboliserer prøver på udviklingsvejen.

(34)  Udvandringen (Exodus) - Attentatet på Moses - 5
Moses forlod Egypten med israelitterne, men hvad skete der ved Det Røde Hav? Og blev De 10 Bud skrevet med Guds finger? Og var det Moses, der opfandt det forjættede land?

(38)  Sinai og Sankt Katharina
(ved Thora Lund Mollerup) Meget mystik omgiver Sinai-bjerget, for her talte Gud til Moses. Og her ligger Sankt Katharina klosteret med dets interessante historie. Men hvem var hun - denne Sankt Katharina?

Se disse og de øvrige af alle seriens 38 emner - på:  www.egyptenrejser.dk . - Alle 38 emner på CD-udgaven:  www.egyptenrejser.dk/a-65  - & -  MP3-udgaven:  www.egyptenrejser.dk/a-325
          Serien er velegnet til:  Rejseguide til Egyptens seværdigheder, personlige studier og studiegrupper, overbygning til traditionel egyptologi, indføring i åndsvidenskabelig tankegang, samt tværvidenskabelig forskning.
          Kulturrejserne:  Den Danske Frimurerorden, mysterierejser, pyramiderejser, tempelrejser samt Moses-rejser. Undervisningen: VisdomsSkolen og Aton Skolen.

Erik Ansvang, - Uafhængig forskning, - www.egyptenrejser.dk/indhold/3/  -  (16.dec.2005)

- evt. praktisk at kunne læse teksten off-line
Gardiner's A-1: se
Sidetop
15  REFERENCE, 6. OKTOBER 2003
 
¤ Det Kirkelige Internet, portal, Det kristne samlingssted om kirke og kristendom, den 6. oktober 2003  -  info:
Den utraditionelle historieforsker

Det Kirkelige Internet, det kristne samlingssted om kirke og kristendom: Den kirkelige søgemaskine 'Giraffen'. Søg i 2474 danske, kirkelige websteder og 77697 enkeltsider: - Videnskab: Moses * Egypt * Spaeth - Website omkring en bogserie om den historiske Moses af den utraditionelle historieforsker Ove von Spaeth. Læs anmeldelser, kronikker og debatartikler. 
         Du kan også downloade von Spaeths afhandling om "Datering af det ældste egyptiske stjernekort".

Det Kirkelige Internet, Den kirkelige søgemaskine 'Giraffen', - www.giraffen.dk  -  (6.okt.2003)

 
 
Gardiner's A-1: se
Sidetop
16  INTERTEKSTUEL REFERENCE, 13/6-2008
- evt. praktisk at kunne læse teksten off-line
¤ Fra Erling Haagensens krimi "Mordet på ordet", 13. juni 2008  -  litterært interplay:
Moses' dokumenter - fundet i Tempelarkivet
Af  ERLING HAAGENSEN, forfatter og filminstruktør


Det historiske materiale i Ove von Spaeths bøger og hans fremlagte resultater blev hos andre forfattere, også internationalt, til interesse og direkte inspiration - f.eks.: Erling Haagensen, Annie Dunch, Erik Juul Clausen - og i Sydafrika Lènor Tancred, forfatter og journalist, og i Jugoslavien Boran Novakovic, astronom, m.fl.

          Mange forskere har her anvendt romanform, til at lancere eller afprøve nye tanker. I en dokumentarisk inspireret kriminalroman af Erling Haagensen: "Mordet på ordet" (forlaget Documentas, 2008), tager hovedpersonen Anna - en kvindelig historiker på research i Jerusalem angående tempelridderne - på en udvidet rejse videre til Egypten for at undersøge nogle mystiske, oprindelige Moses-spor. 
          Annas opdagelser afslører, selve idéen til korstogs-bevægelsen er undfanget af bestemte familier i Burgund, der udnytter religiøse følelser i Europa til at gavne deres private og dybt hemmelige interesser i Jerusalem. Anna spores også ind af oldtidskilder bl.a. i Ove von Spaeths bøger om den gådefulde Moses, der videreførte en særlig viden af både spirituel og teknisk art fra det gamle Egyptens mysterier.

          Til nogle af sine interessante opdagelser og teorier lader Haagensen desuden sin bogs personer inspirere af forskere og forfattere såsom dr. Valter H. Juvelius og ing. Henry Kjellson, og fra von Spaeths bogserie "Attentatet på Moses", gengivet spændende og fint pålideligt i denne kriminalgåde, hvis personer er klemt imellem konflikter fra autentisk historisk fortid og det oprivende nutidsdrama. En episode i handlingen, i forb.m. von Spaeths forskning, refereres (m/tilladelse) her:

"... -  Det har du ret i. Derfor må der være en særlig forklaring. Det kan for eksempel være gået til på den måde, forfatteren Ove von Spaeth redegør for i sine bøger om Moses.
          Peter forfølger den positive stemning med et nyt spørgsmål
          -  Hvis nu du nu skulle lave en vurdering, hvad mener du så har størst betydning for Balam og hans folk, Salomos enorme guldskat eller tempelarkivet?
          -  Tempelarkivet, svarer Karsten uden tøven.
          -  Hvorfor det?
          -  Hvis det arkiv eksisterer endnu, må vi antage, det indeholder de oprindelige dokumenter fra profeten Moses hånd. Det ville være de mest betydningsfulde dokumenter nogen sinde. De kunne måske indeholde informationer, der vil vende op og ned på både kristendommen og jødedommen. ..."

"... -  Jeg er måske ikke enig, men jeg synes, det er værd at tænke over den sammenhæng. Der er mange ting, der tyder på, at man i det gamle Egypten kendte til avanceret teknik og videnskab. Det er det, den svenske flyingeniør Kjellson var på sporet af, da han døde. Når vi kommer tilbage på den anden side af Nilen, skal jeg vise dig noget i templet i Karnak. Det ligger kun et par kilometer fra hotellet.
          Siger du, at de dokumenter, Moses tager med sig fra Egyptens templer, handler om avanceret teknik og videnskab ?
          -  Det er jeg tilbøjelig til at tro. Han stjæler i hvert fald noget af umådelig stor betydning.
          -  Hvorfor tror du det?
          -  Lad mig først stille dig et spørgsmål. Ud fra biblen kan vi konstatere, at de 12 israelske stammer er uønskede i Egypten. Det er kommet så vidt, at man dræber nyfødte drengebørn for at skaffe sig af med de fremmede. Nuvel, så kommer Moses og samler alle stammerne og fører dem ud af Egypten. Og hvad sker der så? Jo, Farao kommer efter dem med hele sin hær. I 40 år sætter farao alt ind på at skaffe dem tilbage. Tænk på det. I 40 år. Hvorfor tror du, han gør sig så store anstrengelser for at forfølge Moses, når egypterne tidligere har demonstreret, de allerhelst er fri for de fremmede?
          Peter ser Anna i øjnene.
          -  Ja, det er et godt spørgsmål, siger han eftertænksomt.
          -  Moses har taget et eller andet med sig. Et eller andet med så enorm stor betydning, at farao bruger hele sin hær for at skaffe det tilbage. Da det ikke lykkes for ham i første omgang, sætter han, ifølge de af Ove von Spaeth dokumenterede spor, en eftersøgning i gang, der er så intensiv, at Moses må bruge alle sine kræfter på at skjule sig selv og Israels stammer og derfor tvinges til at leve i ørkenen i 40 år. De er fredløse. De kan ikke opsøge nogen by eller noget samfund, uden at det kommer den magtfulde farao for øre. Det er den logiske forklaring på de mange år, de må tilbringe i ørkenen. ..."

"... -  Hvordan det?, spørger Peter undrende.
          -  Jeg er næsten nødt til at illustrere det med et eksempel. Hvor ligger nu den bibel, vi lige havde?
          -  Her, siger Peter og fisker den frem under papirerne på sofabordet.
Karsten tager sine briller på og blader i den. Så siger han:
          -  40 år inden Jerusalem bliver erobret af assyrerne og tempelarkivet bliver gemt i Hizkijas skatkamre, regerer kong Josiajs i Jerusalem. Her i Anden Kongebog, kapitel 22, står at kongen beder ypperstepræsten om at få lavet nogle reparationer af Salomos tempel. Ypperstepræstens folk finder ved den lejlighed Moses' håndskrevne dokumenter, står der. Tempelarkivet må altså være gået i glemmebogen i en periode, men det dukker nu frem fra et eller andet gemmested under reparationsarbejdet. Ypperstepræsten giver de fundne dokumenter til kongens statsskriver, som går til kongen og læser op af dokumenterne. Og så står der, at da kongen nu hører, hvad der står i Moses originale manuskript, flænger sine klæder og siger:
          Karsten løfter biblen op i øjenhøjde og læser:
          -  "Herrens vrede, som er flammet op imod os, er stor, fordi vores fædre ikke adlød ordene i denne bog og handlede efter alt det, der står i den."
          Peter ser spørgende på Karsten. Han forstår ikke, hvor det her fører hen.
          -  Hvad betyder det?, spørger han.
          -  Det betyder to ting, siger Karsten. - For det første har vi en bekræftelse på, at Moses' originale manuskript befinder sig i Templet kort før Jerusalem bliver erobret af babylonierne. For det andet er det også tydeligt, at det, der står i Moses' manuskript kommer fuldstændig bag på kongen. Der står tydeligvis noget andet, end det, han troede.
          Karsten lægger biblen på bordet, tager brillerne af, ser Peter i øjnene og siger:
          -  Hvad tror du, det vil betyde, hvis det viser sig, at det, der står i Moses originale manuskripter, er noget andet, end det, vi tror i dag? ..."

Erling Haagensen, forfatter og filminstruktør, - i sin krimi "Mordet på ordet" (Documentas 2008)  -  http://www.merling.dk  -  (13.jun.2008)

Erling Haagensen har også udgivet bl.a. "Tempelherrernes Skat" og "Bornholms Rundkirker" - og sammen med Henry Lincoln: "The Templars' Secret Island", den fantastiske historie, der har dannet baggrund for Da Vinci Mysteriet.

- Erling Haagensen is the co-founder of New Science Limited - with its purpose of supporting fundamental scientific research by cutting across disciplinary boundaries - in order to contribute to a necessary scientific re-examination of existing paradigms, thus including aiming to enhance the common knowledge and the educational level of society, cf. http://www.new-science.co.uk

 
 
Gardiner's A-1: se
Sidetop
17  REVIEW OF THE VOLUME 5 ON THE HISTORICAL MOSES
- evt. praktisk at kunne læse teksten off-line
¤ forum&news, moses-egypt.net  -  9 October 2011  -  Literature article:
Existing literary and extra-textual sources on
the life of Moses
By  ANU KUMAR, Ph.D. in English Literature, M.A. in Sanskrit Studies, lecturer, writer

       Book: "Prophet and Unknown Genius. - Illuminating Moses the Advanced Pioneer", by Ove von Spaeth

The final book in the Moses-series deals with existing literary and extra-textual sources on the life of Moses. It develops an Egyptian context for the role of this biblical prophet as a military and religious leader, philosopher, pioneer, and formulator of a code of law.
          Drawing upon a diversity of ancient sources such as Philo's "De Vita Moses", Manetho, Artapanos, Diodorus Siculus, and the 'Rabbinical Writings', among others, the author builds a tapestry of extra-biblical perspectives on Moses which shed further light on his Egyptian legacy as a prince endowed with special skills and heir to esoteric wisdom traditions.
          These skills enabled him not only to unify the Israelite people into a single nation but also to provide their elite with systems of knowledge from philosophy, political science, alchemy, mathematics, and astronomy (for the calendar).
          Perhaps most significantly, this body of knowledge involved the development of a written system of language with its own alphabet that enabled a formation of biblical texts as the world’s oldest written literature based on a letter alphabet.

A.K.

Ove von Spaeth: "Trophet and Unknown Genius. - Illuminating Moses the Advanced Pioneer. - Assassinating Moses, Vol. 5.
-   ISBN 87-7876-393-2  -  Danish title: 'Profeten som Ukendt Geni',  C.A. Reitzel Publishers, Copenhagen 2005, 272 pages, illstr., DKK 248,-

(With written approval at 20.Dec.2011 from Anu Kumar for free use by OvS.)

Afterword - on the author and the Moses-series
          Ove von Spaeth is a scholar, historian, writer and researcher; also an artist and graphic designer. He was born and lives in Copenhagen, Denmark. In the 1970’s, Ove von Spaeth began studying ancient history and religions and ancient astronomy. And in the 1980’s, a study in depths of the world’s oldest star-map from Egypt - the ‘Senmut star-map’ - he published in 1984 the first investigations, and in 1999-2000 he published some ground-breaking results in Centaurus, the international history of science journal, vol.42.
          The author’s treatise reveals that ancient Egyptians were not concerned merely to represent astro-mythological features in star maps as aspects of their cosmology but also to mirror specific events in the sky as and when they occurred. Supported by modern astronomical computational methods, it opens up areas that have remained unexplored.
          From the start this venture led him also to further studies on ancient Egypt resulting in 1999-2004 in his five books on the historical Moses and the Egyptian background. The books and the historical material develop the Egyptian context of Moses in greater detail and outlines and deals with existing literary and extra-textual sources on the life of Moses, the role of this biblical prophet as a military and religious leader, philosopher, pioneer, and formulator of a code of law.
          Von Spaeth's method also consists of bringing together ancient Hebrew texts, such as ancient Rabbinical Writings and Egyptian inscriptions and manuscripts for comparing the accounts for cross-references with regard to specific events in Egyptian history. From this as well from the astronomical records, the author suggests that these sources (including Josephus and Manetho) complement each other in supporting the view that Moses was an exiled prince, while mostly official records of his existence were systematically erased.
          :: Anu Kumar, Ph.D. in English Literature, Pittsburgh University; M.A. in Sanskrit Studies, Copenhagen University; Associate Professor in Hindi, Aarhus University, - (30.Nov.2011).

Sidetop
 
 
a-l   ANMELDELSER, VURDERINGER OG REFERENCER
- evt. praktisk at kunne læse teksten off-line
¤ Frankerne.dk - pr. 6. september 2004  -  anbefaling:
Arven fra Egypten

Tempelherrerne er der skrevet en del om. Mange spørgsmål er blevet stillet, og flere og flere svar dukker i disse år frem af fortidens skygger. - Se artikler, og bøger, af Ove von Spaeth. Hvad bragte Tempelherrerne egentlig med hjem fra ruinerne af kong Salomons slot i Det Hellige Land? - Det var noget, som rystede Kirken i Rom godt og grundigt, og fik Paven til at gøre dem uafhængige af noget land og konge, kun med Paven over sig. ...
          - Det næste er den tabte dimension, som Ove von Spaeth skriver om i sine bøger om Moses, læren om den evige sjæl, der altid vil være på vej mod sit guddommelige ophav gennem erfaring, reinkarnation.

Thorstein Mikael Frank, -  Frankerne.dk  -  (pr. 6.sep.2004)

¤ OmniKnow, online encyclopedia, Sep. & Oct. 2004  -  topics:
Online Encyclopedia: Oldest person in the world

From the OmniKnow Site learn about:  Over seven hundred supercentenarians have been documented in history, and this is doubtless a fraction of the number who have really lived, but the majority of claims to this age one finds recorded do not have sufficient documentary support to be regarded as validated.  - This is slowly changing as those born after birth registration was standardized in more countries and parts of countries attain supercentenarian age.
          For supercentenarians known for anything other than their extreme age, see the centenarians article. Here are a list of other particularly aged individuals. - Timeline of oldest-recognized. Relevant Sites: Oldest person in the world:
          ... No. 141.  Moses & New Research / An interpretation of Moses as a historical person and of the chronology of his era, based on inter-scientifical research in history, Egyptology, theology, archaeology, and historical astronomy...
- http://www.moses-egypt.net/  - http://omniknow.com/via.php?passing=www.moses-egypt.net/

OmniKnow - the online encyclopedia   www.omniknow.com  - & -  http://omniknow.com/essays/Oldest_person_in_the_world.html - & - http://omniknow.com/scripts/wiki.php?term=Oldest_person_in_the_world  -  (Sep.2004)

_

Discussion:  Moses.  - Moses or Móshe ( משה "Drawn", Standard Hebrew Móše, Tiberian Hebrew Mōšeh),
- son of Amram and his wife, Jochebed, a Levite. Legendary Hebrew liberator, leader, lawgiver, prophet, and historian. If he is a historical figure, he may have lived between the 18th century BCE and the 13th century BCE.
          To link to this page, please copy and paste this exact code:<strong><a http://omniknow.com/essays/Moses.html">Moses</a></strong> -- Relevant Sites:  Moses
          ... No. 84.  Moses & New Research / Mysteriet om Moses Revurderet - En tolkning af personen Moses og hans tidsalder. Udgangspunkt i tværvidenskabelige studier inden...
- http://www.moses-egypt.net

OmniKnow - the online encyclopedia  - www.omniknow.com  - & - 
http://omniknow.com/scripts/wiki.php?term=Moses  -  (Oct.2004)

¤ Netavisen Flix.dk, kommenteret gengivelse af Ove von Spaeths essay, permanent tekst, pr. 13. januar 2006  -  info:
Da Moses delte vandene i 2005

Aktuelle artikler: >>>>>>>> Ove von Spaeths om en spøjs modstand med det store værk om Moses.
          Den bibelske skikkelse Moses havde en ægyptisk baggrund og fortid, hævder den ikke-akademiske historieforsker Ove von Spaeth, som i denne artikel fortæller om de forhindringer, han mødte hos "rigtige" forskere i historie og teologi mm., mens han arbejdede på et værk, der rokkede ved den gængse opfattelse af Moses
         - Læs mere her:  http://www.flix.dk/modules.php?name=News&file=article&sid=3107 Netavisen redigeres af professionelle avisfolk. Danmarks første internetforum for borgerjournalistik. Erik Kjær Larsen, Redaktør, Flix.dk

Netavisen Flix.dk, - http://www.flix.dk/  - Lagt ud: 13/01-06 kl. 02:38 af derek

¤ Foromtale, NyeBøger, AMH Magasin, den 23. juni 2006 (10.årg., nr.3)  -  info:
Vil et nyt under vise sig

Påsken 2004 og 2005 berigede mig så meget med læsning af Ove von Spaeths bøger om Moses' gådefulde liv, at jeg lidt spøgefuldt brugte betegnelsen påskeundere. Nu sidder jeg så her med to andre forfatteres bog, som også byder på kæmpeoplevelse. Denne gang blev det desværre ikke Ove von Spaeths nye bog om tempelriddernes viden fra Egypten, som var forsinket, men som heldigvis ventes udgivet inden så længe. Jeg var ikke sen til at foreslå, at Forlaget Galaxen udgav bogen. Den mulighed ville nu blive taget alvorligt i betragtning, så måske kan der blive tale om noget, vi så kan kalde for det forsinkede påskeunder, hvis fundament i så fald blev støbt 2. påskedag 2006.

Karl Aage Jensen, Foromtale, AMH Magasin - (17.apr.2006 & 23.jun.2006)

¤ Thirax, - Index, redaktionel introduktion (april 2003)  -  info:
Opdagerfærd

Ud over forfatterskabets bøger udøves journalistisk virksomhed - fra atelier både i Danmark og fra flerårige bosættelser i udlandet, og studierejser og anden opdagerfærd til de fleste kontinenter. Artikler og kronikker er især om emner inden for historisk astronomi, kultur- og religionshistorie, myteforskning og antropologi. 10. Moses - A genius of the highest order. &: 5. På sporet af Moses' arv fra Egypten.

Thirax, - www.thirax.dk/index.htm  -  (april 2003)

¤ MorgenStjernen, permanent tekst, pr. 14. oktober 2004  -  info:
Uden skelen til religiøse dogmer

MorgenStjernen - 14-10-2004 - om Spiritualisme - hos morgenstjernen.dk - af Emrys:
At kommunikere universel spirituel filosofi, uden skelen til religiøse dogmer og tankebegrænsende læresætninger... Links - Historie: BØGER - Moses & Ny Forskning ( http://www.moses-egypt.net/ )

Emrys, MorgenStjernen, House of Stanfeld, Deus Vult, - www.morgenstjernen.dk/links.htm  -  (14.okt.2004)

¤ Who.knows-everything.com, permanent text, February 2006  -  info:
Zum Thema "Moses"

Moses. - From Wikipedia. - (See also Exodus)
Moses or Moses (משה "Drawn", Standard Hebrew M 161;e, Tiberian Hebrew Mōšeh), son of Amram and his wife, Jochebed, a Levite. Legendary Hebrew liberator, leader, lawgiver, prophet, and historian. If he is a historical figure, he may have lived between the 18th century BCE and the 13th century BCE.
          According to the Hebrew Bible, Moses led the Israelites out of Egypt. He received the Torah Of Judaism from God on Mount Sinai. The Torah contains the life story of Moses and his people till his death at the age of 120 years.
          According to the Hebrew Bible, Moses led the Israelites out of Egypt. He received the Torah Of Judaism from God on Mount Sinai. The Torah contains the life story of Moses and his people till his death at the age of 120 years.
          Moses's greatest legacy was probably expounding the doctrine of monotheism, which was not widely accepted at the time, codifying it in Jewish religion with the 1st (and most important) Commandment, and punishing polytheists. He is revered as a prophet in Judaism, Christianity, and Islam.

- - - -

          Unsere Meta-Suche zum Thema "Moses" lieferte folgende Ergebnisse:
...
4:  The Mystery of Moses Re-evaluated
( http://www.moses-egypt.net/ )
An Interpretion of the Moses Character and His Era on the Basis of Interdisciplinary Studies on History, Archaeology, Religious History, Theology, and Astronomy

who.knows-everything, - http://who.knows-everything.com/Moses - (Feb.2006)

¤ Holisticum, Jacob Nørkov Friis & Team-Holisticum, forår 2006  -  info:
Meget spændende bøger

Velkommen til Holisticum - v/ Jacob Nørkov Friis & Team-Holisticum, Elmegade 2, 4th, 2200 København N. - Tlf.: 4750 3116 - send mail til Teamholisticum@hotmail.com . Holisticum præsentation: Ove von Spaeth, med Baggrund: Forfatter til meget spændende bøger om Moses, Link:  http://www.moses-egypt.net/

Jacob Nørkov Friis, Holisticum - http://www.holisticum.dk  - & - Teamholisticum@hotmail.com -  (forår 2006)

¤ Museum Open Directory, Iraq Museum International, April 2005  -  info:
Iraq Museum Open Directory

Iraq Museum International: Museum Directory ... http://www.moses-egypt.net/. " New data concerning Moses as a historical person is based on Ove von Spaeth's inter-scientifical research in history, Egyptology, theology, archaeology, historical astronomy, ancient languages, religions, and cultic traditions. And revealing Senmut as being contemporary with Moses, and making the chronology more precise ...

Baghdad Museum, Iraq Museum International, Museum Open Directory - www.baghdadmuseum.org/dir/index.php?c=/ World/Dansk/Videnskab/Humaniora/Arkæologi/Ægyptologi/  -  (April 2005)

¤ Diamant profilmagasin, Det Kongelige Bibliotek, oktober 2005  -  ann.info:
Attentatet på Moses, bind 1-5

Welcome to THE ROYAL LIBRARY.  What is The Royal Library? Denmark's National Library, collecting and preserving ... -  Page 10: Attentatet på Moses, bind 1-5. - Hvad kunne fremkalde Egyptens 10 plager? Hvilket i Moses' tekst om skabelsen er egyptisk lære? Hvordan kunne Moses være alfabetets opfinder? Hvad vidste Moses om stjernerne?
          Ove von Spaeth begejstrede læsere, forskning og presse allerede med sin · første bog om Moses. I 5. bind afdækkes, hvordan Moses stod bag en række fremsynede usædvanlige bedrifter.
          Pr. bind kr. 248,-. Dog bind 4 kr. 298,-. C.A. Reitzels Boghandel A/S, Nørregade 20, 1165 København K. admin@lemuelbooks.com - www.lemuelbooks.com

Det Kongelige Bibliotek, Diamant profilmagasin, side 10 - (oktober 2005)
www.kb.dk/kultur/diamant/profilmagasin.pdf   - & - 
http://search.kb.dk/search?q=profilmagasin&btnG=Find&site=KB-FNS&client=DNLB&proxystylesheet=DNLB&output=xml_no_dtd

¤ Arabo.com, International, Arabo Egypt History, summer 2004  -  reference:
Moses & New Research - معلومات و خدمات إضافية

An interpretation of Moses as a historical person and of the chronology of his era, based on inter-scientifical research in history, Egyptology, theology, archaeology, and historical astronomy. http://www.moses-egypt.net
          More Information and Service... معلومات و خدمات إضافية

Arabo.com, International, Arabo Egypt History,- http://www.arabo.com/home.html  - & -  www.arabo.com/links/,227,213,209/,202,199,209,237,206/more16.html ,  -  (summer 2004)

¤ Foromtale, Rune Engelbreth Larsen, sommer 2004  -  brev info:
Et fremragende afslutningsbind

          "... Det er et fremragende afslutningsbind med meget overbevisende argumenter for de væsentligste hovedteser.
          Ligesom tidligere er det en udsøgt fornøjelse at følge udredningerne i dette fembinds mesterværk! - fortsat held og lykke med det store projekt ...".

Rune Engelbreth Larsen, Foromtale, (sommer 2004)

¤ Erling Haagensen, merling.dk, permanent tekst, pr. 13. maj 2005  -  info:
Et godt bud - bag mysteriet

Hvem var Moses? En forudsætning for en væsentlig detalje i hypotesen på disse sider
(www.merling.dk) er, at Moses er en historisk person.
          Det har forfatteren Ove von Spaeth et godt bud på:  http://www.moses-egypt.net

Erling Haagensen, forfatter, filminstruktør, - se: "Mysteriet bag Da Vinci Mysteriet", http://www.merling.dk  (pr.13.maj 2005)
 

Sidetop
.
 
Numexam  
Klik - køb bogen her - direkte
  : Profeten som Ukendt Geni
- Ny Viden om Moses' Avancerede Pionergerning.  - ATTENTATET PÅ MOSES, bind 5

C.A. Reitzel Forlag a/s, - men efter 2008:  online lager Lemuel-Books, www.lemuelbooks.com
- eller: online netboghandel Bog & Mystik, Valby, kontakt@bog-mystik.dk , www.bog-mystik.dk
- evt. praktisk at kunne læse teksten off-line

Gardiner's A-1: se

 

>>> Fortsættes her:

Bind 5's kronikker og anmeldelser, 1. DEL

Bind 5's kronikker og anmeldelser, 2. DEL

Bind 5's kronikker og anmeldelser, 3. DEL

Bind 5's kronikker og anmeldelser, 4. DEL

Bind 5's kronikker og anmeldelser, 5. DEL

Bind 4's anmeldelser: supplement, 6. DEL

 

 
 
Lokalisering ?       Her befinder du dig:  Bind 5's anmeldelser(-x), 6.del arkiv
Her kan gives en kommentar om denne side:
Her kan gives et tip til en ven om denne side:
Warning: links may not work on translated pages Warning: links may not work on translated pages
DEBAT BIND 5
INTRODUKTION
- evt. praktisk at kunne læse teksten off-line
 
Sidetop
En særlig videnskat og visdomslære fra Grækenland, Rom og renæssancen udsprang oprindeligt i oldtidens Egypten - og kendes her også forbundet med den historiske Moses' dramatiske skæbne og mysterium.
          Ove von Spaeth har skrevet et fascinerende og nyorienterende værk om denne stadig influerende baggrund i nutidens samfund. Hans tværvidenskabelige forskning i historie, arkæologi og antropologi går dybt i egyptisk tradition, religionshistorie, indvielseskult, stjerneviden, mytologi - og videre i rabbinerskrifterne, bibelstudier og oldtidsforfatterne. Hver bog fremdrager unikke indsigter, det ikke tidligere var muligt at vise.
          Bøgerne bestilles lynhurtigt og direkte i B&M's internetbogsalg - klik på de individuelle forsider:

(1) De Fortrængte Optegnelser (238 s.) - (2) Gåden om Faraos Datters Søn (239 s.)
- (3) Den Forsvundne Tronfølger (255 s.) - (4) Den Hemmelige Religion (368 s.) -
(5) Profeten som Ukendt Geni (272 s.)
Online-salg – både hos: B&M's butik og internetbogsalg • - og hos Online-lager: Lemuelbooks

Løbende nyheder om Moses-serien: www.moses-egypt.net - & - Interest Group for The Ove von Spaeth Papers
 
 
Sidetop 
 

INTEREST GROUP FOR THE OVE VON SPAETH PAPERS

You are invited to freely join:
Interest Group for The Ove von Spaeth Papers

*